Fluitend naar je werk

Actueel...

Leidinggevende cruciaal voor werkgeluk

Leidinggevende cruciaal voor werkgeluk
Geplaatst op: 16 september 2020

Wil je je goed voelen in je baan? Dan speelt je manager of chef daar een belangrijke rol in. Het werkgeluk wordt het meest bepaald door de mate waarin medewerkers tevreden zijn over hun leidinggevende

Lees verder...
Kansrijke en minder kansrijke beroepen

Kansrijke en minder kansrijke beroepen
Geplaatst op: 3 september 2020

UWV brengt voor het eerst sinds de coronacrisis in kaart welke beroepen nog goede baankansen bieden en in welke beroepen de kansen sterk zijn afgenomen.

Lees verder...
Creatiever na feedback? Lang niet altijd!

Creatiever na feedback? Lang niet altijd!
Geplaatst op: 31 augustus 2020

Om feedback vragen bij bijvoorbeeld collega’s, leidinggevenden, vrienden en familie zou de creatieve prestaties van medewerkers verhogen. Maar is dit wel altijd het geval?

Lees verder...
Wat bepaalt jouw uitstelgedrag?

Wat bepaalt jouw uitstelgedrag?
Geplaatst op: 31 augustus 2020

Schuif je wel vaker een vervelend telefoontje, een belangrijke deadline of zelfs een simpele e-mail voor je uit? Uitstelgedrag kan nefaste gevolgen hebben, maar waarom doen we dan zo vaak dingen die we niet horen te doen?

Lees verder...

Volg ons

twitterlinkedin


Gratis Ontwikkeladvies NL leert door

Alle werkenden, ZZP-ers en werkzoekenden kunnen per 1 augustus kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de mogelijkheden die er voor hen zijn op de huidige arbeidsmarkt.

 

Doel

Het doel van het ontwikkeladvies is de deelnemer bewust te maken van het belang van jezelf blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan of in het eigen bedrijf of zelfstandig beroep, inzichtelijk te maken wat iemands ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden zijn – gegeven zijn of haar eigen situatie – en handvatten te geven om volgende stappen te zetten. Juist in deze tijd van crisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het voor een individu is om bezig te zijn met ontwikkeling om zo wendbaar te zijn op de arbeidsmarkt.

 

Inhoud Ontwikkeladvies 

In dit traject komen de volgende aspecten aan bod:

  • Arbeidsmarktscan en Situatieschets 
  • Persoonsprofiel
  • Toekomstoriëntatie
  • Advies over financiële, persoonlijke en rechtspositionele consequenties.
  • Het traject wordt afgesloten met een persoonlijk Ontwikkelplan, waarin acties beschreven staan die jij kunt doen om met plezier te (blijven) werken.

 

Praktisch

Het Ontwikkeladvies bestaat uit:

  • Vier individuele (in principe online) coachsessies van 1 uur (ook 's avonds mogelijk)
  • E-learning (opdrachten om o.a. jouw kwaliteiten, talenten en drijfveren te ontdekken)
  • Reflectieopdrachten

 

Wil jij gebruik maken van deze kans? Meld je op tijd aan, want het maximum aantal deelnemers is 20.000.

 

Wil je in aanmerking komen voor het gratis Ontwikkeladvies? Meld je dan snel aan via het contactformulier, via e-mail info@fluitendnaarjewerk.nl of bel 06 11083126. 'Fluitend naar je werk' regelt alles voor je rondom de subsidieaanvraag, daar heb je geen omkiijken naar.

Copyright © Fluitend naar je werk 2020 Webdesign & CMS : DO IT-online