Fluitend naar je werk

Actueel...

8 signalen dat je perfectionisme begint te hinderen

8 signalen dat je perfectionisme begint te hinderen
Geplaatst op: 7 februari 2019

Perfectionisme is een eigenschap die we al op jonge leeftijd beginnen nastreven. Op school en op de werkvloer is het belangrijk om zo goed mogelijk te presteren. Maar niemand leert ons een balans te vinden, en zo kunnen we een punt bereiken waarop perfectionisme ons juist begint te hinderen.

Lees verder...
Gratis ontwikkeladvies voor 45-plusser

Gratis ontwikkeladvies voor 45-plusser
Geplaatst op: 4 januari 2019

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Een loopbaanadviseur kan mensen daarmee helpen. Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook mensen die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij zo’n advies.

Lees verder...

Volg ons

twitterlinkedin


Actueel

8 signalen dat je perfectionisme begint te hinderen

Perfectionisme is een eigenschap die we al op jonge leeftijd beginnen nastreven. Op school en op de werkvloer is het belangrijk om zo goed mogelijk te presteren. Maar niemand leert ons een balans te vinden, en zo kunnen we een punt bereiken waarop perfectionisme ons juist begint te hinderen.

 

Perfectionisme lijkt een belangrijke eigenschap voor goede werknemers, maar bij heel wat mensen loopt hun drang om goed te presteren uit de hand. Zowel de universiteit van British Columbia als de universiteit van Teheran hebben in een studie vastgesteld dat perfectionisme de oorzaak kan zijn van depressie, angst en verschillende mentale problemen. De enige manier om controle te krijgen over perfectionisme is weten wanneer het je prestaties begint te ondermijnen. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want perfectionisme verbergt zich vaak achter hard werk en doorzettingsvermogen.

 

Hoogleraar Tal Ben-Shahar stelt dat je beter optimalist dan perfectionist wordt. Optimalisten zijn even hard ingesteld op succes, maar ze zijn flexibeler en passen zich sneller aan. Dat maakt hen ook veel gelukkiger met hun werk, en ze worden er productiever van. Maar voor je jezelf in een optimalist kan veranderen, is het belangrijk te weten wanneer perfectionisme uit de hand loopt. Hier zijn volgens Forbes acht signalen die alarm kunnen slaan.

 

1. Je weet dat perfectionisme een probleem is, maar denkt dat het noodzakelijk is om succesvol te zijn

Succes komt niet vanzelf. Vaak moeten mensen zichzelf forceren om succes af te dwingen. Wanneer hard werken de rechtvaardiging wordt van de stress en onnodige pijn die iemand ervaart, heeft perfectionisme het plafond bereikt. Wie dit onder controle krijgt, zal minder werken en toch veel meer gedaan krijgen dan iemand die zichzelf onbewust onnodig extra druk oplegt.

 

2. Je gaat meteen in de verdediging bij negatieve feedback

Perfectionisten hechten veel belang aan de mening die iemand anders over hen heeft. Dat maakt het moeilijk om ruimte te laten voor negatieve feedback. Zelfs wanneer kritiek goed is opgebouwd en bovendien nuttig kan zijn, komt dit hard aan bij een perfectionist. Vaak gaan ze al in de verdediging voor ze de feedback vernomen hebben. Ze willen immers zo goed mogelijk presteren en kritiek is als een doorn in het oog. Probeer dus het positieve effect van feedback in te zien, want kritiek kan het geleverde werk juist verbeteren. Negatieve feedback is een middel om echte perfectie te bereiken.

 

3. Je bent kritisch over anderen

Hoewel perfectionisten zelf geen negatieve feedback willen krijgen, zijn ze er als de kippen bij om iemand anders kritiek te geven. Het is hun gewoonte om zichzelf met anderen te vergelijken, en dus voelt het goed aan om iemand neer te halen, zeker als ze die persoon als een concurrent of een bedreiging ervaren.

 

4. Je stelt voortdurend alles uit

Perfectionisme leidt vaak tot faalangst. Zelfs eenvoudige taken worden zo uitgesteld, omdat ze perfect moeten worden uitgevoerd. Zo hebben perfectionisten voortdurend de neiging om te verstarren wanneer ze weten dat een idee niet perfect is en dus niet tot een goed resultaat zal leiden.

 

Auteurs schrijven vaak pagina’s vol met ideeën, ook al weten ze dat die tekst niet in hun boek zal komen. Ideeën moeten echter een kans krijgen om zich te ontwikkelen, en dat is in de dagelijkse realiteit ook zo. Auteur Jodi Picoult vat het vermijden van perfectionisme als volgt samen: “Een slechte pagina kun je bewerken, een blanco pagina niet.”

 

5. Je hebt last van schuldgevoelens

Perfectionisten hebben voortdurend gedachten van schuld die door hun hoofd spoken. Ze hebben immers altijd het gevoel dat ze tekortschieten. Zo’n schuldgevoel leidt tot stress, en die kan zich gemakkelijk ontplooien tot depressie en angst. We doen we ons die schuldgevoelens zelf aan. Hoe meer negatieve gedachten een stem krijgen, des te meer kracht ze krijgen. Bovendien zijn de meeste negatieve gedachten gewoon gedachten, geen feiten.

 

Wanneer iemand die negatieve gedachten ook echt begint te geloven, is het hoog tijd om ze los te laten. Het is dan best gewoon te stoppen en even tijd te maken om die gedachten op te schrijven. Op die manier wordt de stroom aan negatieve gedachten even vertraagd en zal het gemakkelijker zijn om ze op een rationele manier te evalueren.

 

6. Je neemt fouten erg persoonlijk op

Perfectionisten nemen hun werk zo ernstig dat ze de neiging hebben om de impact van hun fouten te overschatten. Zelfs kleine dingen kunnen grote teleurstellingen met zich meebrengen. Toch is dit een belangrijk probleem, want mensen worden er minder veerkrachtig door. Het vermogen om te herstellen van een mislukking is evenwel cruciaal op de weg naar succes. Daarom moeten perfectionisten leren dat falen geen bevestiging is van het feit dat ze niet goed genoeg zouden zijn.

 

7. Je hebt plezier in het falen van anderen

De meeste perfectionisten doen dit onbewust, maar het maakt van hen helemaal geen slechte mensen. Ellende heeft graag gezelschap, en perfectionisten vinden daarom voldoening in het feit dat anderen dezelfde frustraties hebben. Toch duren deze momenten van opluchting niet lang, en de meeste perfectionisten voelen zich slecht omdat ze zo competitief zijn ingesteld.

 

8. Je vreest voortdurend afwijzing

Perfectionisten hebben de goedkeuring van anderen nodig om zichzelf succesvol te voelen. Die mentaliteit veroorzaakt een constante vrees om te worden afgewezen. Dat kan ver gaan, want perfectionisten zijn bang van allerlei zaken, zoals om opslag vragen of hun eigen passies nastreven in plaats van iets te doen wat de goedkeuring van anderen zal krijgen. Daardoor zijn ze minder creatief en wordt hun progressie als persoon vertraagd.

 

Wat moet je doen?

Tot slot nog een raad om perfectionisme onder controle te krijgen op basis van alle signalen hierboven. Probeer zo authentiek mogelijk te zijn! Dat betekent dat je de dingen moet nastreven die je zelf graag hebt, dat je moet geloven dat hard werk z’n vruchten zal afwerpen, dat je moet leren van je fouten, en dat je voldoening van binnenuit laat komen.

 

Bron: Express.be

Gratis ontwikkeladvies voor 45-plusser

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Een loopbaanadviseur kan mensen daarmee helpen. Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook mensen die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij zo’n advies. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers.

 

Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. Minister Koolmees: “De mensen die dat hebben gedaan, waren positief. Maar ik denk dat er nog veel meer mensen er profijt van kunnen hebben. Daarom heb ik besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen.” Hij trekt daarom nog eens 3 miljoen euro extra uit voor de regeling, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is.

 

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een coach. Samen kijk je dan naar je huidige werk, naar wat je kunt en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor jou te vinden zijn. De coach kan je ook helpen om je nieuwe plannen in gang te zetten. Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De coach kan per ontwikkeladvies €600 subsidie aanvragen. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

 

Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden. Minister Koolmees heeft daar een oplossing voor: “Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.” De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.

 

'Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.'

Minister Wouter Koolmees

 

Wat kan een loopbaanadviseur voor jou betekenen?

Monique van Bavel (46) is kok bij cateringbedrijf Hutten en kreeg een ontwikkeladvies: “Het ontwikkeladvies heeft mij wel echt op het spoor gezet om eens verder te kijken. We hebben een hoge werkdruk en we weten allemaal dat we tot 67 door moeten. Uit het advies kwam dat ik heel graag jonge mensen wil coachen voor het vak. Dat is goed om te weten voor de toekomst, als ik dit werk misschien niet meer kan doen. Ik ben er slimmer door geworden en het heeft me helemaal geen ene stuiver gekost. Je bent nog steeds directeur van je eigen loopbaan en je eigen toekomst. Dus jij zult zelf het heft in handen moeten nemen, hoe ga ik 67 worden?”

 

Hoe maak je gebruik van het ontwikkeladvies?

Het enige wat je hoeft te doen, is contact te zoeken met een loopbaanadviseur bij jou in de buurt. Dat kan via de website van de Noloc, beroepsvereniging voor loopbaanadviseurs, maar op Hoe werkt Nederland staan ook een aantal tips. De coach handelt verder de administratie en de kosten af.

 

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 

Voor het gratis ontwikkeladvies kun je ook terecht bij 'Fluitend naar je werk'. Neem contact op via het contactformulier, via e-mail info@fluitendnaarjewerk.nl of bel 026 3614626.

Copyright © Fluitend naar je werk 2019 Webdesign & CMS : DO IT-online